20 July 2011

JOINED Y-BLOG COMPETITION..

Salamm...
Olah..ha hari ni cik lulu nak story about pertangdingan blog yang dianjurkan Rakan Muda pada 2 minggu yang lepas...=)lulu Join pon sebab nak cari pengalaman je...ehhe tak pernah join try join..last2 dapat numbor 4..ok tak??dapat duit lagi tau yang menang jela..hehe....hahahha
Ha..macam ni ceritanya....


Pertandingan ni berlaku masa birthday lulu,3.7.2011 bersamaan hari Ahad..banyak peristiwa yang berlaku masa bithday lulu..mana lulu tau pertandingan ni?..ha Sir Tanabalan ajaklah..so,lulu pon joinlah....kena bayar RM20 tak silaplah..entah dah lupala..haha sorryy..heh Pada mulanya berat sikit nak join..ingat nak sambut birthday lulu but nak cari pengalaman....hehe lulu yakinkan diri untuk join this competition...at least  lulu menang juga..really..!!i'm not believe it..!

,masa birthday lulu i got RM30 in Y-blog competition at Kolej Komuniti,Ledang,Johor because lulu dapat numbor 4 dalam pertandingan buat blog..haha terkejot beruk!hehe..alhamdulilah....Selain itu,lulu dapat Sijil & Baju Y-Blog..Sijil & baju tu semua dapat yang join pertandingan ini ..warna kuning pula tu bajunya tau.sampai kawan-kawan lulu kata nak pergi perhimpunan bersih..ahhahah!tak ada maknanya nak pergi perhimpunan yang buang masa tu!..ahhah...

Ohya,,,.kalau nak tengok blog yang lulu buat dalam pertandingan tu..kamu tengok sebelah kiri blog lulu,ada lambang blogkan???..yang ada senarai facebook,twitter tu,,ha tekan je lambang blog tu ok..=) so tengoklaa,rupa  blog lulu boleh menang but lulu dah ubah sikit je tapi kat area sidebar jelaa.hah yang lain tak ubah pon ok..!malas nak edit2..heheheh


Sekolah yang join dalam pertandingan ni sekolah Seri Tangkak & Tun Mamat je..sekolah lain lulu rasa tak ada sebab lulu just perasan pelajar-pelajar Seri Tangkak je..majoriti lulu kenal pelajar Seri Tangkak yang join tu...lulu fikir pertandingan ni peringkat sekolah rupanya peringkat daerah...Sir Tanabalan yang cakaplahh..hehehhe..

kalau kamu semua nak tahu ciri-ciri blog boleh menang
  1. simple mimple
  2. tulisan senang di baca
  3. isi kandungan blog menarik
  4. penyampaian menerangkan isi kandung blog anda
Rasanya ini je kot..yang lain tak tahu pula..yang Sir cakaplah..ahhaha..lulu dapat numbor 4 sebab blog lulu terlebih kreatif kot..kiranya serabut sangat...hahah!!!sengalkan?..lulu tahu buat simple gila tau..!!grrr geram je ..!huh but lulu tak kesah pun....

ohye mase terangkan isi kandungan blog kat depan...pengadil siap tanya hari tu bithday lulu sebab lulu tulis isi kandungan blog tu about my bithday..last-last satu makmal semua nyanyi happy bithday lulu..ahha terharu gila,malu pon ada..ahahahha!!=)

Happy birthday to you..
happy bithday to you
happy birthday
LULU....
happy bithday to you...

ha macam ni la..hahahha malu gilaa,,,,,^_^ 

tapi enjoy gila masa masuk pertandingan ni tau =P..hehehehhhh
kalau boleh nak masuk lagi ok =P ahhaha


ni ha gambar-gambar






Terima Kasih kerana sudi membaca Entry Lu'Lu Nur Hidayahツ

15 July 2011

HAPPY BELATED BIRTHDAY ..!!

Salam ....
heyy semua..hehhe !hari ni lulu nak story about bithday lulu yang dah lepas,,this year tak celebrate gempak-gempak sangat sebab lulu dah besor tak macam dulu celebrate dengan member,kakak,& abang....
 my cute cake

posing-posimg dulu dengan kek comell ^_^

sebelum tiup lilin pizz dulu hehe

tahun ni lulu celebrate kat kampung je.,,ehhe sambut dengan anak-anak sedara lulu kat Bukit Kangkar,Muar..hehe..mula-mula niatnya mak nak melawat kakak ipar mak lulu(mak cik lulu)..and then lulu cakap kat mak alang-alang sambut jela kat sana sebab kek tu tak potong lagi..haha..hehe best tak adalah sunyi je sambut 3..yelah kat rumah lulu ni ada 3 orang je mak,ayah & lulu..abang-abang lulu semua duduk kat JB ..almaklumlahh dah berkeluarga & berkerja di sana...


tiup lilin ^_^

ha masa sambut kat kampung mak lulu beli KFC makan ramai-ramai..yummmy2..!!lulu suka KFc tau..lagi-lagi ayam peha..kalau makan KFC je confirm lulu ambil peha ayam sampai 2 ketul ahhaha...kadang-kadang sampai bergaduh-gaduh ..kelakorkan..hehe..gambar-gambar semua ni nampk berminyakkan?..sebelum sambut lulu main badminton..layan anak-anak sedara lulu..nak lawan badminton sampai berebut-rebut nak game dengan lulu ehhe...ape pon tak boleh..hehe..selepas je main badminton terus celebrate=)


Love,

Lulu Nur Hidayah^_^


Terima Kasih kerana sudi membaca Entry Lu'Lu Nur Hidayahツ

SUPRISE..!!

salam hey2..hahahah nak bagitau ni about my birthday hari tuh...series lulu betul-betul tak percaya ada suprise mase tu..jum dengor cik lulu bercerita pendek..hahah tak ada ideala nak buat opening story ni..tak apalah lulu skip saja ok..!lagipun siapalah nak baca story-story yang panjang berjelar kan...semua orang pon tak nak..hahha



al-kesahhh......^_^

Pada 3.7.2011 yang lalu,merupakan birthday girl yang bernama cik lulu ...pada ketika tu cik lulu ni dapatlah panggilan free call from Hotlink...satu hari bergayut kat hp..hahha yela bukan senang nak dapat free call tau...ketika nak habeskan masa free call tu,tiba-tiba terdengarlah satu bunyi loceng rumah..tIn tOn..tin ton..tapi cik lulu ni buat-buat pekak badak dengar bunyi loceng,..yelaaa dah sibuk asik nak bergayut je,,lagipun masa tuh bergayut dengan kakak angkat lululah...kakak wawalah ..tengah sedap bergayut-gayut ni....

tiba-tiba mak cik lulu panggil...adik..adik...!!!cik lulu pun bergegas keluar dari bilik...taPI sebelum keluar cik lulu ada merenung nasib sekejap..hrmm sedih sangat..ingatkan tahun ni ta celebrate pun birthday...mula-mula planing nak buat dengan family afiq kimitarosan celebrate birthday lulu & aqmal (adik afiq)..tapi tak jadi lagipun masa tu pun lulu sibuk dan masing-masing pun sibuk ketika tu ..ada program lain...so celebrate lamabatlah kiranya...sedihlah juga..tapi tak apa maybe ada hikmahkan..

ha sambung balik cerita tadi..mak lulu panggil je..lulu pun keluar dengan pantasnya...tina-tiba lulu terkejut beruk!!!nak tau tak?...heheh kat atas meja ada beberapa bungkusan KFC & kek...lulu pun tersenyumm..mak lulu boleh lupa birthday lulu,,grrrr~~geramnya but tak apalahhh ..heheh

lulu pun tanya mak...mak siapa yang belikan semua ni?..

mak :: abang iwan belikan...agak hari ni birthday adik ke??mak betul-betul lupa..(huh sedihnya mak nboleh lupa)

lulu pun keluar dari rumah cari aban lulu yang wan tu..

LuLu
 :: mana wan mak?..dia balik ke??tak ada punn..??

Mak :: iwan tak balik pun...tapi iwan suruh kawan dia belikan...(kiranya wan tu call membe dia suruh belikan kek & kfc nak buat suprise...)

lulu terus je tengok kek tu..pehh comel gilaa..!&terharu tahap gila,,orang yang lulu paling geram & sakit hatilah yang buat lulu terharu..yela selama ni abang lulu tuh terlalu tegas sangat-sangat..macam anjing & kucing lulu dengan abang lulu ...semua lulu buat dia memang control tapi sekarang kurang dah,dia kata "ko dah besar dlu aku buat macam tu sebab ko belum boleh berfikir lagi.."now dia tegur-tegur juga tapi dah kuranglaahh..hehe

selepas je tengok kek tuh air mata lulu jatuh setitik demi setitik...ya allahh sayangnya dia kat aku..memang lulu sedih & terharu & gembira..tapi sebelum bagi kek tuh wan bagi mecej macam ni..

"happy birthday.semoga dipanjangkan umur & dimurahakan rezeki..
belajar rajin-rajin daam SPm,.
mak & ayah mengharap sangat anak perempuan satu-satunya dalam keluarga dapat masuk UNIVERSITI"

lulu baca pun ya allah terharu dan sedih gila masa tu dahlah kat pertandingan blogger...boleh pula nak menanges..tapi control je..tahan je air mata tu..=)

but now lulu & abang lulu tak adalah gaduh-gaduh macam dulu..kadang-kadang sikit-sikit je..=)

so,dari apa yang lulu dapat dari bithday lulu ni..kadang-kadang orang yang sayangkan kita ni dia tak akan tunjukkan,,tapi 1 hari nanti dia akan tunjuk betapa dia sayang pada kita..apa yang dia tegur kita terima dengan hati terbuka ..jangan mudah melenting..

Love,



Terima Kasih kerana sudi membaca Entry Lu'Lu Nur Hidayahツ

06 July 2011

HAPPY BIRTHDAY TO ME


Sunday is my 17th birthday, so I decided to interrupt the guest posts with some appreciation of my own. A lot has changed in the past year or so, for better and worse. Change has touched every aspect of my life, from family and friends, to where I live and work.  It’s been a year of loss, anger, sadness, fear and pain, but it’s also been a year of new beginnings, happiness and love.  I’ve discovered that life isn’t fair. Bad things happen to good people. Sometimes a lot of bad things happen at once. There will be times when we feel like the whole world is against us, and things can’t possibly get any worse…and then they will. But, the thing is, there’s always someone, somewhere, who is worse off than we are, as hard as that may be to believe. Putting things in perspective is incredibly powerful.
All of this change has caused me to change as well. I’ve learned that we have two choices when it comes to facing life’s obstacles: let them defeat you, or take the opportunity to learn and grow.  Although I didn’t realize it at the time, the most difficult experiences of the past year have taught me a lot about myself and made me appreciate all that I have.
For quite a while, I wasn’t sure where I wanted to go with the rest of this post. I probably re-wrote it half a dozen times, unsure of what message I wanted to get across.  I was going to list all of the people and things that I appreciate, but I believe that appreciation is something that should be part of our everyday lives. It’s not just for special days like birthdays, and it shouldn’t take a tragic event to motivate us to take a step back and be grateful.



If you take nothing else away from the Appreciation Revolution, I hope you realize that life is a precious gift. It is beautiful and fulfilling, frustrating and exciting, but it is also unpredictable. So, make every moment count, and don’t takeanything or anyone for granted. Stop making excuses. Say things like ‘thank you,’ ‘I love you,’ ‘I appreciate your hard work,’ and ‘You mean so much to me.’ It is my hope that The Appreciation Revolution will not end when the last post goes up, but will continue to live on through all of you.

When I close my eyes and prepare to blow out the candles on my birthday cake, I won’t just be making a wish. I’ll be taking a moment to appreciate my life, and all of the wonderful, beautiful, people and things that make it all worthwhile.
In case you were wondering…


Love,













Terima Kasih kerana sudi membaca Entry Lu'Lu Nur Hidayahツ



 
}