15 July 2011

SUPRISE..!!

salam hey2..hahahah nak bagitau ni about my birthday hari tuh...series lulu betul-betul tak percaya ada suprise mase tu..jum dengor cik lulu bercerita pendek..hahah tak ada ideala nak buat opening story ni..tak apalah lulu skip saja ok..!lagipun siapalah nak baca story-story yang panjang berjelar kan...semua orang pon tak nak..hahha



al-kesahhh......^_^

Pada 3.7.2011 yang lalu,merupakan birthday girl yang bernama cik lulu ...pada ketika tu cik lulu ni dapatlah panggilan free call from Hotlink...satu hari bergayut kat hp..hahha yela bukan senang nak dapat free call tau...ketika nak habeskan masa free call tu,tiba-tiba terdengarlah satu bunyi loceng rumah..tIn tOn..tin ton..tapi cik lulu ni buat-buat pekak badak dengar bunyi loceng,..yelaaa dah sibuk asik nak bergayut je,,lagipun masa tuh bergayut dengan kakak angkat lululah...kakak wawalah ..tengah sedap bergayut-gayut ni....

tiba-tiba mak cik lulu panggil...adik..adik...!!!cik lulu pun bergegas keluar dari bilik...taPI sebelum keluar cik lulu ada merenung nasib sekejap..hrmm sedih sangat..ingatkan tahun ni ta celebrate pun birthday...mula-mula planing nak buat dengan family afiq kimitarosan celebrate birthday lulu & aqmal (adik afiq)..tapi tak jadi lagipun masa tu pun lulu sibuk dan masing-masing pun sibuk ketika tu ..ada program lain...so celebrate lamabatlah kiranya...sedihlah juga..tapi tak apa maybe ada hikmahkan..

ha sambung balik cerita tadi..mak lulu panggil je..lulu pun keluar dengan pantasnya...tina-tiba lulu terkejut beruk!!!nak tau tak?...heheh kat atas meja ada beberapa bungkusan KFC & kek...lulu pun tersenyumm..mak lulu boleh lupa birthday lulu,,grrrr~~geramnya but tak apalahhh ..heheh

lulu pun tanya mak...mak siapa yang belikan semua ni?..

mak :: abang iwan belikan...agak hari ni birthday adik ke??mak betul-betul lupa..(huh sedihnya mak nboleh lupa)

lulu pun keluar dari rumah cari aban lulu yang wan tu..

LuLu
 :: mana wan mak?..dia balik ke??tak ada punn..??

Mak :: iwan tak balik pun...tapi iwan suruh kawan dia belikan...(kiranya wan tu call membe dia suruh belikan kek & kfc nak buat suprise...)

lulu terus je tengok kek tu..pehh comel gilaa..!&terharu tahap gila,,orang yang lulu paling geram & sakit hatilah yang buat lulu terharu..yela selama ni abang lulu tuh terlalu tegas sangat-sangat..macam anjing & kucing lulu dengan abang lulu ...semua lulu buat dia memang control tapi sekarang kurang dah,dia kata "ko dah besar dlu aku buat macam tu sebab ko belum boleh berfikir lagi.."now dia tegur-tegur juga tapi dah kuranglaahh..hehe

selepas je tengok kek tuh air mata lulu jatuh setitik demi setitik...ya allahh sayangnya dia kat aku..memang lulu sedih & terharu & gembira..tapi sebelum bagi kek tuh wan bagi mecej macam ni..

"happy birthday.semoga dipanjangkan umur & dimurahakan rezeki..
belajar rajin-rajin daam SPm,.
mak & ayah mengharap sangat anak perempuan satu-satunya dalam keluarga dapat masuk UNIVERSITI"

lulu baca pun ya allah terharu dan sedih gila masa tu dahlah kat pertandingan blogger...boleh pula nak menanges..tapi control je..tahan je air mata tu..=)

but now lulu & abang lulu tak adalah gaduh-gaduh macam dulu..kadang-kadang sikit-sikit je..=)

so,dari apa yang lulu dapat dari bithday lulu ni..kadang-kadang orang yang sayangkan kita ni dia tak akan tunjukkan,,tapi 1 hari nanti dia akan tunjuk betapa dia sayang pada kita..apa yang dia tegur kita terima dengan hati terbuka ..jangan mudah melenting..

Love,



Terima Kasih kerana sudi membaca Entry Lu'Lu Nur Hidayahツ

0 Post Surat disini:



 
}