27 September 2011

Pemberian dari si dia......

Yahoo..hari ni penamat trial SPm..huh bestnya..!!tapi just trial belum sebenar....tinggal lagi sebulan lebih saja nak exam sebenar..pejam celik dah nak habis sekolah & semakin tua..ahahha....!alahh umur je tua hati tetap muda...ewahh.heheh..!..risaunya...exam semakin dekat...tapi pelbagai dugaan datang ..macam-macam dugaan,,takot meyh.!!ha lupakan sekejap about exam ni,,kalau difikirkan takut sajalah,,heheh,,

Sebenarnya,lulu ada sepasang kasut heel ..tak tahu nak digunakan untuk majlis apa..hrmm heelnya tinggi meyh tak kan nak bawa pergi jemputan kahwin,alahai nampak vote sangat,,,,nak plessing pun kena tempat & ada caranya,,tak kan semua tempat nak vote tengok pada majlisnya juga,,heheh..kasut ni tinggi sangat nak pakai pon takut teeettt...!hahaa...buat-buat faham saja lah terkehil kakinya kalau tak pakai betul-betul..hahah...dalam 4 inci 1/2 dahla tumit kecil ,..risau lah!..haha bagi orang yang dah bisa maybe nampak rendah.bagi aku fuh ! heheh 

INI DIA KASUT NYA..! ^_^

kalau diikutkan nak pakai ketika HARI RAYA AIDILFITRI ..hahaha...why i'm not use this shoes ??sebab lulu takut & malu nak menggunakannya..hahaha..selama ini memang ada kasut heel tapi tak kasut ini lagi tinggi lah..alah tahun ini pun raya  seminggu kerana naik sekolah terus trial..itu yang tak best !..sebab itulah malas nak pakai..ahha (alasan je..! =P..poyolah kau lulu ni haha!)padahal takut nak pakai..!ehehehe..
kenapa kamu beli kasut wahai si lulu,???ha kasut tu pemberian dari afiq kimitarosan(my love)...heeheh..kasut ini sebenarnya dah lama beli sebelum bulan puasa ..lama loh tapi masih tak menggunakannya..pada mulanya, my boyfie nak belikan baju then lulu cakap tak payahlah dulu dah belikan baju,,then Afiq tanya banyak kali ,,lulu geram cakap kasut ,! Malunya..hehe tapi orang dah nak bagi tapi kalau tak menerima apa katanya....so pergi lah ke kedai kasut yang lulu suka,,ehhe dia suruh pilih kasut,,macam-macam kasut lulu cuba then afiq pon komen macam-macam kasut ni tak sesuailah ,apelah ada je tak kena..hahah macam perempuanlah dia komen..!hahha then dia yang pilih kasut tuh,so lulu ok saja janji ada saiz..haha dahla kaki lulu kecik je ^_^..cuma dia cakap sanggup pakai tinggi-tinggi?..(aik ayat macam perli je.!hahaha..)lulu pon jawab boleh saja nanti tak ada pendek sangat kalau berjalan dengan you.hahah..then afiq pun senyum + benganglah tu! hahaha..

lepas tu,balik rumah saja plessing depan cermin! hahaha taulah bilik penuh dengan cermin,!kerja melaram je.ahhah..betapa suka + malu ..!!!^_^sebab tuh Afiq cakap saya "kuat plessing + berfesyen",,,.mula-mula tak nak ..tapi ambil juga,,btw suka gila kasut tuh.!suka sangat-sangat!..ehhe 1st time pakai kasut terlalu tinggi aahhahahah..tapi belum pakailah,,cuma baru memiliki,,ehhehe..Apa-apa pun thanks sayang..!!!!!!!!!!!!!!!!!! hehehe



Terima Kasih kerana sudi membaca Entry Lu'Lu Nur Hidayahツ

24 September 2011

keluarga yang aku sayang sangat-sangat ^_^ heh


hai,,,aku nak cerita sikit yang aku sayangkan dua keluarga ni,,memang sayang sangat-sangat..!fullstopp,,tak terkata memang sayang.!!hahahha,heheh
kedua-dua gambar ni semua gambar raya tahun 2011..haha semua bertemakan warna purple & biru,,,cantik kan?hehee..jum dengor cik lulu berceloteh kat bawah hahaha...

My Sweet Family
Wan,Uda,Along,Angah
Saya,kak Uda + Alesyah,kak Long,kak Ngah
Syafiqah Amani,Ayah & Syakir,Mak & Amer Syaqiren,Syahmi Muhaimin
5 orang saja adik-beradik lulu,,

4 Hero 1 Heroin(sayalah tu ahhaha)
1-Samsahrul & Zairina (along)
=Syafiqah Amani & Amer Syaqiren
2-Sharizad & Norzalina (angah)
=Syahmi Muhaimin & Syakir Hafizin
3-Saharizul & Nurul Duha (uda)
= Alesyah Damia
4-Shahrisizwan & tettttt (no 4)
(tak tahu lah awek die..hehe)
MAAAF belum kawenn!.ahha2
5-Lu'lu Nur Hidayah & Muhd Afiq (akhir)
(gatal..!hahaha)
MAAAF belum kawenn!haha2

 ha ni family lulu,,,gambar ni diambil pada raya ke-2 kat kedai gambar..ha masa ni 1st time baru dapat bergambar ramai-ramai dan complet..kalau tak memang tak cukup sebab salah seorang mesti belayar kat luar negara,,,huh tension je meyh kalau salah seorang tak beraya kat rumah,,,,,ialah selalu dah sama-sama & semua ada kan..hehe..tapi kali ni semua ada,raya pertama abang-abang aku semua raya kat rumah mertua then abang aku yang numbor 4 bekerja kat singapora,almaklumlah tokeh ctak bagi cuti masa raya pertama tapi dia dapat 1/2 hari ,tau-tau dah terpacak depan rumah,dari Singapore terus ke Tangkak,,hahaha teruk-teruk,!,,,Apa ape pun sayang sampai mati! hahaha,,merka terbaik!muaxx99!!

My Sweet Family

4 hero malaya..!terbaik..!
Amirul,Aziq,ibu,Ayah,Afiq,Aqmal

1st-Muhamad Afiq
2nd-Muhammad Aziq
3rd-Muhammad Aqmal
4th -Muhammad Amirul
family si,si diaa..haha boyfriend lu'lu lah,,hahha
(aishhhhh malulah ^_^)

ha ini pula family Afiq Kimitarosan..ahhaha suka dengan family ni happening je tau..!terbaik dari ladanglah,,ahahha sporting habis..1st time jumpa family ni,..tengok-tengok semua laki pula tuh..hahaa lebih kurang sama dengan keluarga lulu hahaha..=) terbaik..ada jodoh ni..ewah.!!!memang aku sayang gila dengan family ni,,lagi-lagi kat ibu adik-adik afiq..series.!!memang sayang sangat-sangat sampai tak terkata..hahhah
Oleh sebab itu,aku tak nak pisah dengan keluarga ni..!sayang semua..!!muaxx99!!!


Terima Kasih kerana sudi membaca Entry Lu'Lu Nur Hidayahツ

18 September 2011

Muke sama dengan NAJWA LATIFF..??

hey lame tak update blog ni,,asik keje cantikan blog je,,mana taknya,geram tgok blogger orang cantek,,So.mau tak jeles loh..ha sini jum dengor cik lulu celoteh ni,,ha aku dapat baca komen kat wall semua cakap muka aku macam NAJWA LATIFF,,,?series mmg aku terkejot beruk sangat-sangat... ade 3pages ok lepas bace page pertama carik read more bawah sekali,,hehe sebelah kiri,,ehhe

SORRYY AKU BUKAN NAJWA LATIFF..I'm LU'LU OKEi..
MINAT JE & SUKA NAJWA LATIF'F TAPI TA SAMA OKEI,.,FULLSTOPP!



KALAU NAK BACA KOMEN MEREKA :
*CLICK READ MORE DULU(dibahagian bawah sebelah kiri)
*then,CLIK LAH GAMBAR ITU NANTI SEMUA KELUAR,,
SCROLL SAJA MOUSE ANDA ^_^


1st aku dapat komen dari FIRDAUS(along) sepupu kepada boyfriend aku.,,,,DIa cakap muka aku macam Najwa Latiff tapi koemn tu dituju kat boyfie aku...then yg komen pon ramai kat video post muka cinta buku di FACEBOOK along,,bagi aku tak sama meyh..


2nd,Tak lama kemudian,aku dapat komen dari adik kesayangan aku AQMAL ,pon bende yang sama dia buat video post then tulis 'MUKA Akak Lu'Lu Nur Hidayah MACAM Najwa Latiff'siap tag name pula tu..pon ramai cakap bende yg sama kat link post tu..


Terima Kasih kerana sudi membaca Entry Lu'Lu Nur Hidayahツ



 
}