22 December 2011

Arwah Syahrul Nizam.....

Firstly nak ucapkan Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi baca & ambil berat tentang Arwah Nizam di blog Cik Lu'Lu mahupun kenal ataupun tidak kenal...sorry lambat update......Satu hari ini,boleh dikatakan Lulu sentiasa online Facebook dan Blog ikuti perkembangan Arwah Nizam...

Pagi tadi start online je tengok gambar Arwah Nizam kat Facebook ....sedih dan tak sanggup nak melihat wajah Arwah yang senyum ceria kat gambar tersebut....Ya Allah...!rakan-rakan semua terasa rindu kat Arwah walaupun baru sehari Arwah tinggalkan kita semua....Susahnya nak terima dengan pemergian Arwah..

Selepas tengok gambar Arwah Lulu pun baca lah komen-komen rakan-rakan Arwah ada yang kata"Nizam...!=(" then ada yang cakap "Arwah seorang yang baik sangat " ..sedihnyaaa !=(..then tiba-tiba adalah sahabat Arwah cakap berita tentang Arwah ada di  Akhbar Sinar bersama gambarnya....Cik Lulu tahu saja berita itu,terus call member (SOleha) temankan Lulu untuk cari akhbar Sinar tersebut kat Tangkak ni..!kami Cari satu Tangkak...Akhirya,Alhamdulilah kami temui juga Akhbar Sinar..then terus mintak kebenaran tokeh kedai nak cari berita tentang Arwah..Nasib baik tokeh kedai tu baik,selepas dapat saja kebenaran,kami terus capai Surat khabar Sinar..semua surat khabar kami buka mahupun akhbar Cina dan akhbar India...

Selepas buka Surat khabar Sinar Lulu memang terkejut sangat tengok Arwah...Pada awalnya tak nak beli just nak snap kat Surat Khabar tuh tapi selepas tengok gambar Arwah kat tempat kejadian kami terus beli..selepas buka Akhbar Sinar,Lulu terus cari kat akhbar Cina & India..tapi sayangnya Lulu tak faham then tak jumpa...Hanya kat Sinar saja..

Ini lah gambar Arwah ketika kejadian berlaku..
SORYY LULU KENE PADAM

Ya Allah..Arwah mesti terseksa sangat...=( Afiq cakap ketika sampai di tempat kejadian keadaan Arwah menahan kesakitan....Mulut Arwah penuhi darah because darah kebanyakkan keluar dari mulut seperti gambar di atas...Mungkin kita boleh bayang macam mana Arwah menahan kesakitan yang di alami...Ya Allahh....dari pandangan kemera itulah sebelah telinga Afiq mengajar Arwah mengucap...

Selepas kami beli surat khabar,Lulu & Leha terus cari Afiq,then kami jumpa Afiq kat Solok..Afiq cerita sebelum Arwah meninggal banyak hajat Arwah..Seperti nak pergi Mandi kat Gunung then macam-macamlah...Maaf Lulu tak berapa ingat...Selain itu juga,sebelum kejadian Arwah ada cakap " nak Online sekejap 1/2 jam pun jadilah..tapi tak kesampaian"..

Sedih sangat...............selepas Afiq cerita macam-macam tentang Arwah pada kami...Afiq cakap masih terbayang-bayang muka Arwah...Lulu tahu bukan AFiq seorang tapi ramai sahabat yang masih terbayang wajah Arwah....

Selain itu juga.wajah ARwah bersih sangat & suci....ketika kemalangan Afiq cakap tak ada perasan wajah arwha calar....
Ini dari Akhbar sinar...
22/12/2011

Selepas Solat je..Lulu sentiasa berdoa & sedekah Al-Fatihah kat Arwah supaya kat sana arwah sentiasa aman & tenang dari seksaan kubur...

Kepada keluarga Arwah sentiasa tabah dan kuat dengan pemergian Arwah...
Kami semua berasa sedih dengan pemergian arwah..

ok la sampai disini saja..
Sama-samalah kita berdoa kpeda arwah semoga Arwah sentiasa di tempatkan orang yang beriman..
& sentiasa bahagia di sana ....Amin...

kepada sesiapa yang belum baca lagi cerita sebelum ni..
kamu semua just tekan kat anak panah warna biru(older post),
sekali saja tekan..
atau
pergi kesebelah kanan 
cari lah BLOG ARCHIVE

termasuk ini ada TIGA bahagian cerita tentang Arwah...
TOLONG JUJUR PADA DIRI JANGAN AMBIL GAMBAR INI..PLEASE!


Terima Kasih kerana sudi membaca Entry Lu'Lu Nur Hidayahツ

1 Post Surat disini:

Mohamad Muzakkir (BADAK) said...

beliau bersama-sama dengan saya ketika kemalangan berlaku... Al-Fatihah...dijemput hadir ke rumah Arwah mlm nie 23/12/2011 untuk tahlil bg Arwah yg telah meninggalkan kita semua pada 21/12/2011 yg lalu....Al-Fatihah...



 
}