21 December 2011

Dia dalam kenangan.......

Kenangan Arwahh

hai kawan-kawan.....kenapa topik cik lulu macam sedih je kan?..okeyhh memang sedih lulu baru kehilangan sahabat sekelas yang bernama SYAHRUL NIZAM BIN ALIAN..time subjek Agama saja..Cik lulu dapat berita dalam pukul 2 pagi macam tu lah...lagipun ketika itu lulu sedang nyenyak tidur sampai Afiq(my bf)mesej pun lulu tak dengar...

First mecej lulu dapat mecej pagi tadi macam ni dari Afiq(my love):
lulu nizam meninggal....
Second pula,
Lulu tahu fb nizam ea??Np xckp dgn afiq?Dh on Fb dy deactivekan terus..pape hal sok afiq bgtau..

baru je bangun tidur terkejut bila baca mesej-mesej di atas..secara kebetulan lulu pun tak ada kredit then trus ambil handphone ayah...
Lulu call Afiq,macam-macam lulu tanya pasal excident itu because Afiq ada ketika kejadian itu....
yang lulu faham ceritanya....
Mereka jalan Melaka..Sebahagian dah sampai tol Tangkak antaranya Afiq & the geng...Si nizam dengan tiga sahabat yang lain tertinggal di belakang kerana NIzam dengan kawan-kawannya bawa motor slow gila mereka lalu di jalan kecemasan...
dari Highway Melaka/KL dalam lebih kurang 100 meter or 500 meter nak sampai simpang Tol Tangkak..
Nizam nak ke lorong ke tengah tak pandang side mirror & secara mengejut lalu terus ke tengah..secara tiba-tiba kereta dari belakang langgar Nizam then Nizam terlambung lalu terbaring di tengah-tengah jalan....


Masa itu juga,Afiq dengan kawan-kawan tak sedap hati lalu mereka patah balek ke highway tersebut dengan berjalan laluan sonsang..Afiq cakap"tak apa demi kawan sanggup lalu jalan sonsang"...Afiq ternampak Nizam dah terbaring then Afiq terus dapatkan Nizam di tengah-tengah jalan  untuk mendengarkan & mengajarkan  Mengucap dua kalimah Sahadah...Ketika Afiq sampai nadi Nizam terasa lagi selepas Afiq mengajar untuk mengucap Nadi Nizam makin lama makin perlahan...alhamdulilahh Nizam sempat mendengar dua kalimah sahadah sebelum dia meninggalkan kita semua......

Ketika Afiq ceritakan peristiwa tersebut Lulu terasa sedih sangat & macam tak percaya dengan kejadian yang telah berlalu terhadap Nizam  kerana Nizam pernah jadi sahabat baik dengan Lulu & sebelum kenal Afiq,Lulu pernah minat kat Nizam masa dulu-dulu lahh =).. selepas Lulu couple dengan Afiq kami dah tak rapat sangat...Afiq saja yang rapat dengan Nizam sebab selalu lepak sama-sama...=)

kenangan ketika rapat dengan Arwah
Lulu cuba carik gambar ini kat komputer..gambar ni dah lama 3 or 4 tahun lepas macam itulah..
selongkar-selongkar..nasib baik ada..ingatkan dah padam...gambar ini masa form 3 atau 2.. dah lama....
time hari guru..Nizam & pie buat persembahan Shuffle ..lulu ada video dia..tapi lulu tak upload =)..

Seperti mana yang lulu kenal Nizam ni...
hrmmmm Nizam seorang yang baik sangat ,pemalu,pendiam anythinglahh baik memang baik kalau cakap tu sopan je=) lagipun dia dengan Pie pernah ajar LuLu Shuffle..heheh..malu je gegurl shuffle^_^..
dulu-dululah ok..hahha
tapi beliau dah tak ada bersama dengan kita lagi...

yang pasal Facebook  pula..ye Lulu mengaku pernah buatkan Nizam Myspace, sampai Lulu tahu passwood dia,siap editkan gambar dia ketika kami rapat tapi sekarang dah tak tahu lah sebab dia dah tukar..yang Facabook pula,Lulu rasa tak buatkan loh.....yang Lulu ingat hanya Myspace saja...

Pagi-pagi cerita kat mak pasal Nizam excident,
Mak cakap "kenapa tak melawat?Hal kematian ziarah sajalah tak kira lelaki atau perempuan..kan kawan sekolah.."
sampai mak nak hantarkan kat Hospital Tangkak ketika jenazah ada di hospital...
tapi Lulu yang tak nak sebab Lulu segan nanti orang cakap apa pulaa......
Pandangan orang semua lain-lain...Lulu tak nak ada timbul fitnah...Lulu tak nak orang mengate lagi-lagi kat Afiq...Sebab itulah Lulu tak pergi...

oklahh sampai sini saja ok....kita sama-sama berdoa agar rohnya ditempatkan orang yang beriman...Amin..
....yang pergi tetap pergi..kerana Allah lebih menyayangi dia....Dan kita mesti teruskan kehidupan kita.



Terima Kasih kerana sudi membaca Entry Lu'Lu Nur Hidayahツ

0 Post Surat disini:



 
}