26 February 2012

I Love My Mom

hai kawan-kawan..Kalau nak diceritakan tentang wanita yang kuat kat dunia ini kita semua dah tahukan..wanita yang pernah kandungkan dan melahirkan kita adalah seorang ibu..Apa yang kita tahu wanita itu sanggup bertaruh nyawa untuk selamatkan seorang bayi yang baru mengenal dunia...Bukan itu sahaja,beliau juga sanggup berikat perut demi anak-anaknya...hehe dah macam kaangan pulakan hehe...okehlah hehe..

siapakah wanita disebelah lulu tu?..hahaha apalah dah tentu-tentunya tegok topik kita dah tahukan...Ini my sweet mummy...!!comelkann .hehehe Lulu sayang gila kat my mom because kalau Lulu nakal je confirm dah kena marah..heheh....ada rupa tak lulu with my mom?..tak adakan..?hehehe memanglah...adek beradik Lulu semua tak serupa ..muka tak ada yang mirip pon hee..semua muka sendiri exspecialy Lulu Puteri tunggal dan bongsu dalam keluarga ni..Adik beradik Lulu ada 5 orang semuanya hero-hero..heheh sebab itu Lulu agak lasak sedikit....hehe...

okeih kalau nak dicerita tentang mak lulu ni panjang storynya tapi Lulu just ambil basic-basic saja ok..hehe Nama wanita di sebelah Lulu Siti Rohana,kami adik beradik panggilnya"MAK"..ehehe My mom ni ada memiliki saudara kembar..Siti Rohana..kembar seiras..ramai yang keliru yang mana satu Siti Rohani dan Siti Rohana hehe.....kelakor pula tengok gelagat si kembar ini...hee

Selain itu juga,my mom ni orangnya sangat kuat,maksudnya dia boleh jaga kami adik beradik tanpa ayah sebab pada ketika itu ayah lulu seorang tentera now pesara tentera sudah...sebab itu lulu cakap mak lulu ni kuat dan pandai jaga anaknya seramai 5 orang berseorangan..Alhamdulilah kami semua jadi anak yang berguna dan diberi didikan yang baik...

Dalam Al-Quran pun ada tertulis bahawa SYURGA DIBAWAH TAPAK KAKI IBU...setitik air mata ibu kita jatuh berdoa besar kita dapatnya...Ya Allah takutnya bila dengar macam itukan...Sebab itu kita sentiasa membantu,menjaga dan memberi kasih sayang kepada ibu kita seperti mana dia memberikan kasih sayangnya kepada kita...

Lulu harap lulu dapat jadi anak yang solehah di mata mak..Insyallah..amin....


Terima Kasih kerana sudi membaca Entry Lu'Lu Nur Hidayahツ

0 Post Surat disini:



 
}