29 February 2012

Cik Bunny Buat Giveaway LAGI, Join Sekarang!



Link sponsor dalam entri:
Tag tOo ::
>> shahsya <<


Terima Kasih kerana sudi membaca Entry Lu'Lu Nur Hidayahツ

26 February 2012

I Love My Mom

hai kawan-kawan..Kalau nak diceritakan tentang wanita yang kuat kat dunia ini kita semua dah tahukan..wanita yang pernah kandungkan dan melahirkan kita adalah seorang ibu..Apa yang kita tahu wanita itu sanggup bertaruh nyawa untuk selamatkan seorang bayi yang baru mengenal dunia...Bukan itu sahaja,beliau juga sanggup berikat perut demi anak-anaknya...hehe dah macam kaangan pulakan hehe...okehlah hehe..

siapakah wanita disebelah lulu tu?..hahaha apalah dah tentu-tentunya tegok topik kita dah tahukan...Ini my sweet mummy...!!comelkann .hehehe Lulu sayang gila kat my mom because kalau Lulu nakal je confirm dah kena marah..heheh....ada rupa tak lulu with my mom?..tak adakan..?hehehe memanglah...adek beradik Lulu semua tak serupa ..muka tak ada yang mirip pon hee..semua muka sendiri exspecialy Lulu Puteri tunggal dan bongsu dalam keluarga ni..Adik beradik Lulu ada 5 orang semuanya hero-hero..heheh sebab itu Lulu agak lasak sedikit....hehe...

okeih kalau nak dicerita tentang mak lulu ni panjang storynya tapi Lulu just ambil basic-basic saja ok..hehe Nama wanita di sebelah Lulu Siti Rohana,kami adik beradik panggilnya"MAK"..ehehe My mom ni ada memiliki saudara kembar..Siti Rohana..kembar seiras..ramai yang keliru yang mana satu Siti Rohani dan Siti Rohana hehe.....kelakor pula tengok gelagat si kembar ini...hee

Selain itu juga,my mom ni orangnya sangat kuat,maksudnya dia boleh jaga kami adik beradik tanpa ayah sebab pada ketika itu ayah lulu seorang tentera now pesara tentera sudah...sebab itu lulu cakap mak lulu ni kuat dan pandai jaga anaknya seramai 5 orang berseorangan..Alhamdulilah kami semua jadi anak yang berguna dan diberi didikan yang baik...

Dalam Al-Quran pun ada tertulis bahawa SYURGA DIBAWAH TAPAK KAKI IBU...setitik air mata ibu kita jatuh berdoa besar kita dapatnya...Ya Allah takutnya bila dengar macam itukan...Sebab itu kita sentiasa membantu,menjaga dan memberi kasih sayang kepada ibu kita seperti mana dia memberikan kasih sayangnya kepada kita...

Lulu harap lulu dapat jadi anak yang solehah di mata mak..Insyallah..amin....


Terima Kasih kerana sudi membaca Entry Lu'Lu Nur Hidayahツ

Lovestory313 1st Giveaway


haha boring-boring...saja join contest ni =D
syarat-syaratnya simple dan menarik tau..join lah hehe
kalau nak join just CLICK pada gambar di atas ok
tag too:
>> Ed Asdad <<
>> Ezaidatul <<


Terima Kasih kerana sudi membaca Entry Lu'Lu Nur Hidayahツ

25 February 2012

Result Spm hampir keluar!!




SPM??..SPM??....ouh tidakk tak lama lagi keluarlah Result SPm 2011...rasanya macam tak nak ambil je result tu tapi wajib kena ambil.....macam mana ni?....Result Spm keluar pada 22.3.2012 kot..haha Lulu pun tak tahu sebab malas nak ambil tahu ..kalau ambil tahu kang asik memikirkannya...bila orang tanya bila keluar result?..Lulu just cakap "entahlah..haha malas nak ambil tahu..takutlah"..haha terukan??bukan apa Lulu kalau boleh tak terlalu confident nak ambil result kang dah ambil nanti sedih pula..tapi semua tu kalau boleh dijauhkan..Seelok-eloknya masa ambil tu happy dan senyum kambing sampai ke telinga..Mesti rasa puas hati selama beberapa tahun belajar dan dapat hasil yang terbaik...dari kecil sampai sekarang....tak rasa tencion pula kalu result tidak memuaskan...hrmmm tapi Lulu Redha dengan keputusan yang akan keluar,dengan usaha yang lulu dan lakukan bersama doa setiap hari.... Lulu harap result tahun ni lebih baik dari tahun sebelumnya...
Good Luck guys..! =D

Bila tanya kawan-kawan semua bagi jawapan yang sama "takutnya nak ambil result"...Result Spm ini lah yang akan menentukan masa depan kita untuk belajar lebih jauh dan cemerlang..dup dap dup dap rasanya bila orang sebut pasal Result SPM.....Ya Allah risaunya.....rasa nak lari je dan hati tak tenang je walaupun dah cuti berbulan-bulan...

Tapi kita mesti kuat laluinyakan..Harapan lulu nak bahagiakan mak ayh Lulu dengan result yang baik..AMin..kalau niat kita baik,Insyallah tuhan berikan kita yang terbaik =)



Terima Kasih kerana sudi membaca Entry Lu'Lu Nur Hidayahツ

contest blog paling kemas.

hehehhe nak cube nasib....
adakah blog saya kemas ?..tettt..!..no komen =)
kalau kawan-kawan nak join click pada banner di atas ok..=D
Wish me Good Luck =D


Terima Kasih kerana sudi membaca Entry Lu'Lu Nur Hidayahツ

08 February 2012

Happy birthday HAZIQAH COMEL hahahha


SELAMAT HARI JADI..
SELAMAT HARI JADI...
SELAMAT HARI JADI HAZIQAH...

hahah okei hari ini birthday Haziqah HAtta...si budak tunjang tu,,hehehhe...haha pada mulanya ingatkan tak jadi nak celerate..so lulu pon keluarlah bersama anak sedara dan mak..haha saja nak test bawa kereta konon nya..kata dah dapat P.hahaha..Alhamdulilah boleh bawa pon..hehhe then masa bawa memandu kereta tu si Tunjang ni call lulu,alah Haziqah meyh,,heee...tapi lulu tak jawab sebab tengah drive...tak sedap hati lulu call balik tanyalah kenapa call..hehe rupanya si tunjang pun ada kat Dataran...so lulu terus pergi kat haziqah..sampai je sana si Tunjang ni dah ready nak lari..so lulu ,Amy ,Aera & amirul bersama si BF Aera pon kejor si tunjang..laju betul dia lari..telur pon hanya 2 biji..tapi 1 biji tak kena pula si tunjang ni..hahah....tapi 1 biji lagi kena,.,yes! puas hati dapat kenakan si tunjang ni ahhahah...
btw si tunjang kecian lulu tengok.,hehehehe...dah rupa nenek tua pula,hahah..Ape pun memang best!..heeee
okeih ini sebahagian gambar kami.....tapi lulu tak boleh lama lulu terus gerak lepas dah kenakan si tunjang ini..hehee.....
Apa pun memang best okeih!! hahaha
bersama my comot honey ahha
 bersama si comelll=)
 my honey!
 my 2nd honey
hehe posing bekk!
 kechiknye lulu bersama mirul mahmood! ahha
 its mee!
time ni lulu dah balek,,pehh jeles beb ahhaha
 okei sampai disini saja..love u'all..


Terima Kasih kerana sudi membaca Entry Lu'Lu Nur Hidayahツ



 
}