28 August 2015

Tanggal 31 Ogos 2015

Dear sahabat,

tak lama lagi hari friendship kita...  first kita kenal.. dayah tahu adam ingat hari friendship kita... masa tempat tarikh semua tu.. because of that u have a good memory...btw still in memory..

I just wanna to wish Happy Friendship Day yang ke 4 tahun ;) maybe this year dayah tak wish tapi dayah still ingat Friendship Day kita..  lepas habis belajar masing masing buat hal sendiri..lost contact.. rindu nak gelak sama bergurau...btw terima kasih dapat kenal Adam.. jaga diri) jaga family sebaik mungkin..,, i hope u happy always.. i wish u success in ur life n future


BORN FOR FRIEND (BFF)
SAHABAT ;)


Happy Friendhip Day Adam Baharudin 4th,

it's been a long day without you my friend
And I'll tell you all about it when I see you again
We've come a long way from where we began
Oh I'll tell you all about it when I see you again
When I see you again

See You Again......



Terima Kasih kerana sudi membaca Entry Lu'Lu Nur Hidayahツ

27 August 2015

Lu'lu Ke ni??????.....


memory... ahhahahha serius talk yang ini lawak..masa ni ade due event aku kena join firstly teater.. aku jadi bomoh awang...then secondly aku jadi gegurl ...mekap content..

nak jadikan cerita, aku ni bidan terjun untuk mekap content, ahhahahah patutunya orang lain yang join.. lastly member cik lulu tak dpaat join.. so masing-masing semua buntu time tu dengan teater lagi... so lulu pun offer diri lulu join.. sbb mls nk serabutkan lagi maslah kat kelas. so tu yang jadi bidan terjun...

aku rasa nak gelak guling guling bila tengok muka time ni.. pergh lain ya amat .. bukan nur hidayah .. dengan first time pakai contect len.. tu yang muka jadi lain.. alah alah barbie doll katanya.. hahah ya raabbb lain sangat..... walaupun jadi bidan terjun so far gua dapt no 3.. at least ade nombor ok.. alhamdulillah.. last minute dian terjun akhirnya menang juga. haha kelakar betul .. kejadian ni waktu petang then malam pula cik lulu jadi tok bomoh.. bomoh awang.. hahahaha

sebenarnya aku langsung tak ada bakat lakonan.. memang tak ada... kaku gila.. lepas ni tolong jangan ambil saya belakon please.. hahah
heheh jadi tak jadi lah .. masa latihan aku belakon mmg tak jadi langsung..langusng tak jadi kaku ok time time the real teater so far gua boleh jadi tok bomoh..rasa suka gila ok!! hahah lawak betul.. bak kata lecturer aku amboi lulu time latihan awk tak jadi langsung time persembahan menjadi .. owwwooo gila kau tak terharu lecture gua cakap mcm tu.. kau rasa?... hahahahha tapi moment paling seronok.. yes mmg susah untuk handle teater..susah sangat

finally, kelas aku dapat buat persembahan terbaik dalam teater.. first teater kat politeknik mersing johor ok...


BOMOH AWANG IN THE MOMORY


Terima Kasih kerana sudi membaca Entry Lu'Lu Nur Hidayahツ

Sama Ke?


orang cakap muka kami sama?.. tapi aku tak rasa kot sama.. tapi kenyataan ramai tegur muka kami sama.. bila bawa jalan jalan mesti orang cakap aku bawa adik.. padahal aku bawa ank sedara aku... ramai juga cakap die ni banyak copy paste perangai aku.. haha yelatu.. aku tak rasa pun..dulu aku baik sikitlah.. aleesya banyak mulut tapi aku pun sama juga.. hehehe aishhhh aleesya ;)

tak kesahlah janji aku sayang die .. aleesya sayang ucu ok ;) muah love you dear...






Terima Kasih kerana sudi membaca Entry Lu'Lu Nur Hidayahツ

A PART OF MY LIFE :)


mereka? siapa meraka bagi aku? comelkan mereka semua ni kan? sayang? 

 merekalah sebahagian dari hidup aku.... insan-insan ni lah yang membuat aku selalu kuat senyum sabar... bila aku ade masalah serius talk, merekalah yang buat aku tenang cool sabar macam-macamlah... 

yup mmg anak sedara aku yang first hingga yang ke-11 aku penah jaga, a to z aku pernah jaga.. bab berak jgn cakap hahha ucu dayah dia yang budak ni cari hahaha....sabar jela korg ni ;)

 time mereka-mereka ni baby ke besar ke aku penah jaga... 
aku tak tahu kenapa aku suka sangat ada dyeorg semua ni mungkin sebab dari dulu aku nak sangat ada seorang adik tapi aku tak dapat so bila aku dapat dyeorag ni aku sayang gila gila..

buli? jangan cakaplah.. haha biasa budak budak.. mmg suka buli ucu dayah dia ;) tapi aku tak kisah loh.. sbb bagi aku masa aku bujanglah aku dapat jaga dyeorg ni.. luangkan masa dengan mereka... for sure aku sayang gila kat semua... dyeorg nak apa aku bagi.. tapi ikot pade kemampuan aku.. 

benda paling terharu bila aku pernah terdengar mak aku cakap kat kawan die... 

"anak-anak sedara die mmg semua lekat kat dayah, mana taknya bila balik kampung ucu dayah segalanya bagi budak-budak ni"

sumpah aku terharu bila mak aku cakap mcm tu.. 

pernah berlaku bila aku ada masalah, aku pernah jatuh... tapi yang buat aku senyum kuat dengan sikap anak sedara aku si husna, sebab time tu  dia datang kat aku then die peluk aku dan cakap "sayaang babab"  secara tiba-tiba..haha babab tu akulah.. 
time tu sumpah aku rasa nak menangis ssgt.. yerp. budak-budak boleh tahu ape yang kita alami walaupun mereka tak faham lagi.... 

 salah satu faktor aku suka budak-budak.. ikhlas seorang anak kecil kita boleh nampak . bila kita marah dia, dia tak pernah benci kita malah dia sayang kita... kasih sayang budak kita bleh nampak.. aku ingat lagi bila seorang cikgu aku tegur dia cakap "budak boleh nilai kasih sayang kita sebab itu budak suka kan awak....." time ni aku tak tahu apa-apa.. bila dah lama lama baru aku perasan.. 

11 perangai 11 kelakuan 11 sikap yang berbeza-beza terhadap mereka ni..
dan aku kena juga 11 cara untuk melayan kerenah dyeorg ni sebabnya ada sesetengah anak sedara aku ni tak reti cakap lembut2 kena tegas... so aku kenalah bersikap tegas.. ada yang kena slow talk baru die dengar so alhamdulillah aku dapat memahami perangai mereka semua ni.....

aku bersyukur bila mereka muncul dalam hidup aku ;)

guys, 
ucu sayangkan korg ssgt... korg semua nyawa bagi ucu.. mmg sayang ssgt.. bila ucu rindu ucu tengok gambar video korg.. handphone ucu penuh gambar korg penuh video korg.. tak ada istilah penat ucu bersama korg.. sebab korg juga satu aliran darah sama dengan ucu.. 

setiap kali jumpa benda kena buat.. semua kena kiss ucu hug ucu ;) hahahah cian korg. hahah;)

love you guys..

heheh ucu hafal tau nama awok awok semua ni ;)
Start no 1 hingga no 11

Muhammad Syahmi Muhaimin bin Sahrizad
Syafiqah Amani binti Samsahrul
Aleesya Damia binti Saharizul
Amer Syaqiren bin Samsharul
Muhammad Syakir Hafizin bin Sahrizad
Muhammad Syawal Al-Mutaqqin bin Sahrizad
Aqeel Danial bin Saharizul
Syafiyatul Husna binti Shahrisizwan
Ammar Sufian bin Samsahrul
Syafiyatul Rizqi binti Shahrisizwan
Muhammad Syahid Solihin bin Sahrizad



Terima Kasih kerana sudi membaca Entry Lu'Lu Nur Hidayahツ

MY BESTFRIEND :)

THANKS YAYA,

for the moment for the everything to me ;)



TO DEAR YAYA, 
Sebenarnya banyak benda lulu nak share about you.. yang paling lulu ingat masa yaya jaga lulu kat wad Hospital Muazam Shah, time tu kita pergi Olahraga Majlis Sukan Politeknik ... ingat tak.. lulu masuk wad, time tu lulu kena masuk air..yaya tunggu  lama bila lulu kena masuk air tapi yaya stay tunggu dan jaga lulu.. itulah moment paling lulu hargai dalam hidup lulu.. thanks my friend
first sahabat perempuan lulu kenal kat poli ialah yaya .. sepanjang 3 tahun kita pernah gaduh benci tak suka tapi akhirnya bila habis belajar yaya n lulu tetap bersama.. sahabat till jannah.. terima kasih sahabat.. 










Terima Kasih kerana sudi membaca Entry Lu'Lu Nur Hidayahツ

16 February 2015

Kenangan MSP Zon Selatan 2015

Assalamualaikum...
aishhh dah lama tak update blog. kesian blog aku ni tak ada perubahan langsung.. dulu rajinlah juga aku edit blog ni.. sekarang aishhh malas ya amat... series malas dah..

ok ok daripada aku membebel.. aku nak cerita sikit.. inilah pertama kali aku dapat meraih kejayaan MSP Zon Selatan 2015... agak tak percayalah juga sebenarnya ni heh.. krik krik jugalah..

alhamdulillah :) mesti korg fikir aku menang bola jaringkan.. ohh tidak.. sebenarnya aku masuk sukan squash.. squash adalah sukan yg aku suka gila dari zaman sekolah dulu. masa sem 1 kononnya nak masuk tapi tak ada siapa nak hantar. last last sem 6 aku dapat peluang join MSP Squash.. tapi aku puas hatilah jugaa.. sebelum aku habis sem 6 . aku dapat apa yg aku nak . adalah kenangan sebelum habis belajar dlm sukan :)

persaingan bolehlah mencabar.. last game aku kalah dgn student PMK( Poli Kota Melaka) ..


ok ni picture masa last game dgn PMK..

aishh ruginyaa kalah. kalau tak mesti dapat no satu tapi apa boleh buat itu je yang mampu ;)
tapi alhamdulillah aku dapat juga wakil MSP Zon Selatan bulan 5 ni di PTSS :) yeahhh hehhe suka suka... hehhe pengalaman beb.. teringin sebenarnyaa...

oklah aku pon tak tahu nak membebel apa. ni aku ade gambar sikit kemenagan yg aku dapat.. bkn nk menunjuk tapi nak share je k :)




picture ni dengan bdk bdk takraw :) disebabkan yg lain semua dh balik so tgglkan kami je ade.. tu yg snap je mana yg ado :)




Terima Kasih kerana sudi membaca Entry Lu'Lu Nur Hidayahツ



 
}